nedeľa 21. júna 2015

Tisícky Veľký Meder 2014

Ďalšie stretnutie tisíckarov - tzv. jesenné - 23.august 2014.
Takže stretnutie a nocľah bol tento rok v Dunajskom Klátove v príjemnom penzióniku Hubert.

My, lovci veteránov sme po spoločnej večery v poľovníckom salóne začali klasický pokec o tom, čo má kto nové. Popozerali sme si nejaké tie fotky z minulých akcií, z prerábok veteránov - nielen tisíciek, nejaké tie tajné fotky veteránov ktoré nie sú a nie sú na predaj (kým ich niekto neukradne).
Sobota sa začala raňajkami typu "čo kto má" a potom už na veselý štart. O desiatej sme sa mali stretnúť s ostatnými účastníkmi na starom známom mieste - pred Billou vo Veľkom Mederi. Ďalej smer Komárno. Toto bola veľmi pekná časť nášho stretnutia -  prehliadka starej vojenskej pevnosti postavenej pre 200 000 (!) vojakov, neskôr ako vieme v nej boli rusi, teda ruská, či skôr sovietská armáda. ( A tá tam nechala pekný bordel ).


Cestou naspäť malá historicko - vlastivedná prehliadka dreveničky a obed v Nesvadoch. A potom už smer Veľký Meder - kúpalisko. Ale ešte niečo ! Jedno "Dejavú", tí istí ľudia na tom istom stretnutí, na tých istých autách na tej istej ceste, zastávka z toho istého dôvodu ako minulý rok, pri tej istej pani ako minulý rok, len melóny už neboli tie z minulého roku, už boli čerstvé (dúfam). A pozerám na fotky, Martin aj v tej istej červenej bunde ! A tak ako minulý rok, aj tento rok boli melóny obrovské a sladké.



Po kúpaní na kúpalisku - smer večera - na hrisku futbalového štadióna v Dunajskom Klátove guláš pripravený ako pozornosť od zástupcov obce. No a na koniec zase občerstvenie typu "kto si čo priniesol" pri hudbe s čapovaným pivom, kofolou a už čerstvými fotkami.
Nedeľa bola orientovaná na exkurziu vodného mlynu na Malom Dunaji. Ďalšia pekná prehliadka v krásnom prostredí. Ešte spanilá jazda s menším blokovaním kruháča a smer kúpalisko. Tu sme sa už len rozlúčili, ale kto chcel mohol ostať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára