streda 20. augusta 2014

Podkylava.

Každý mesiac od jari do jesene je nabitý veteránovými akciami. A keďže nielen z finančných dôvodov si človek musí vyberať, tak Podkylava patrí medzi tie, čo máme v kalendári napísané medzi prvými. Ale takých je tam viac.
Takže Podkylava.... organizuje pán Lehuta z Piešťan, tento rok obmedzený o zastavený most cez Váh, ale trasy sa predsa dajú vybrať aj z tejto strany Váhu, a celkom zaujímavé. Tak tento rok sme aj my prispeli svojou pomocou do tejto akcie. Ale postupne....



Stretnutie na Podkylave, penzión Adam, raňajky, zápis účastníkov, prvá súťažná úloha. Trasa Jablonka - Vaďovce - Hrachovište - Čachtice - Pobedim - Bašovce. Ďalšia súťažná úloha, ale aj dážď, taký letný. Odtiaľ smer Piešťany - Drahovce - Veľké Kostoľany - Trebatice - Vrbové - Prašník - Podkylava.
V prvej etape bola prestávka s koštovkou domáceho syra neďalekej farmy. Tu vo vysokej tráve som chytila kliešťa (dôležité info). Ale stihla som ho vytriasť kým sa pricucol.


V druhej etape bola zastávka u nás vo Vrbovom. A tu je tá chvíľa, keď sme my prispeli našou organizačnou pomocou. My sme si vlastne druhú etapu skrátili, neišli sme cez Drahovce, ale z Bašoviec rovno do Vrbového navigovať prvých účastníkov na parkovisko. Mali sme totiž prehliadku synagogy. Všetko bolo pekne dohodnuté s mestským úradom a naše veľké prekvapkanie - v synagoge pozametali, trocha upratali a vyzeralo to tam vynikajúco. Teda nielen to upratanie, ale celý interiér synagogy. Ja som ho už poznala, ale ľudia nie. A boli očarení. Očarení a sklamaní zároveň z toho, že sa synagoga nezachraňuje. Vysvetlili sme im prečo, ale to už je na iný článok (aj ten je a bude niekde tu).
Po Vrbovom naspäť na Podkylavu. Večera, či olovrant (?), vyhodnotenie, poďakovanie, záver. Ale to rýchlo ubehlo.

Tieto a aj ďalšie fotky, dohromady tuším 80
 fotiek je v mojom albume:



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára